Tuesday, December 6, 2011

menangis itu normal !

assalamualaikum

heyh guys! !
lama dah nie tak update blog. nk kata bz tu takda la sgt
mungkin kepenatan yang tahap maksima walupun kerja dekat office ddk je.
bukan psl kerja aku nk cerita. aku nk cerita pasal video menarik .
aku tak tahu kenapa video nie sangat menyentuh hati dan perasaan ku. cewahhh !
taknk byk ckp jom usha video mereka . dah tgk diam, blum tgk pun diam ddk tgk video tu . hee

video

 amacam terbaikkan video nie. ayat dier sangat la bunga-bunga yang membuatkan wanita yang kuat seperti aku menangis  !

p/s : nnt la aku update psl kerja. !

Friday, November 11, 2011

"woohhhoooo" during raya aidiladha 2011

assalamualaikum.
tak jawab dosa :)

heyy aweks and pakwes sekalian. sihat dok ? klu sihat alhamdulilah.
lambat pulak update psl raya haji nie. loseer gler aku rasa. tp peduli apa aku.
mmg best la raya haji aku thn nie. seperti biasa aku akn blk kpg dulu. yg laen blk time raya nnt.
meh usha2 sket aku , makcik and anak-anak eh buat before raya.

BEFORE RAYA


mskkn beras dlm buluh. aku tukang tgk. ahaha 
lps tu bakar !yeah :)
aaiman - model kayu api :) ahah
ni pulak msk rendang daging. perh terbaik !! 
kek carrot. siap ada topping lagi. tak boleh bla. mcm folio kemahiran hidup :PP

DURING RAYA AIDILADHA

mesti la ada sembhyg raya kan before happennya sesi korban mengorban nie kan. hee
lepas abis sembhyg raya ramai-ramai kumpul nk amik gambar.
yeah aku bukan lah ahli kluarga mereka, tp aku ttp nk terselit jugak. HAHA.
best wooo, ada kluarga yg bsr. :) 
dh mcm anak angkat aku rasa. nk buat cmne, kluarga makjang dh mcm kluarga aku sndri dr kecik kowt mencapap kt rumah diorg. jom usha gambar raya :)


kluarga besar makjang *akk mak aku 
psst ta ckp lagi sorang sbnarnya. blk ptg raya. 

okeyh nk jugak terselit ! heee gaya bebas. tp aku ttp tak bebas. 
haha

fikri,aidin,aqiff. - nakal gler kowt. tp aku rasa best sbb diorg ttp pgl aku dikya walaupun umur aku makin lama makin tua :PP

knp la kau comel sgt hayfa oiiii! 

my lovely cousin :)

yg belakang tu je solo. yg laen dh kawin :) - perlu ke ckp. :PP

gedik gler smua. nk love bagai ! tak boleh bla . comel tak kami ? 

ha mcm mana best tak ? best kan. that's  why la aku kata raya haji tahun ni best. 

p/s= eh eh spm makin dkt. alamk cuak la seyh ! ha ttbe teringat time spm. hee. gudluck guys ! 

Thursday, November 10, 2011

:(

assalamualaikum

Dads are often overprotective and somewhat annoying, but do you think you can be who you are now without him? :) 

okeyh tiba-tiba teringat kat seseorang yg sgt istimewa bg aku


rindu :(

Friday, November 4, 2011

i love you omak !

assalamualaikum
tak jawab dosa.

okeyh debaran sudah berakhir dengan jayanya.

alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah alhamdulilah

smua paper aku lulus dgn cemerllangnya.
dan yg plg apy takyh pergi kota lendun tu lagi. HAHA

this result for you mom. even tak teroorrr sgt tp alhamdulilah. hee ^^


p/s= tak sabar aku nk graduate ni. ahaha 

Thursday, November 3, 2011

penangan lagu apit !

assalamualaikum
tak jawab dosa !


siapa apit ? bf br aku ke? kwn aku ke ? ha nk tahu jom tgk gamba kat bwh nie. tak byk pun dua je. :)


apit- singer
eh eh gambar sapa la seyh nie? ha mesti la korang tahu kan. takan la tak tahu. mungkin setengah tak tahu kowt.
mesti korang tertanya kenapa aku cter psl diorg plak nie. dah lapuk la band nie. 


ye mmg band ni dah lama. aku tahu pasal diorg bila aku dgr lagu diorg kat page member aku dekat myspace. zaman muda-muda dulu. eh zaman skrang pun ada yg maen myspace lagi eh. haha. tak silap aku 2010 bru aku tahu. padahal diorg ni dh lama wujud sejak 2008 lagi.

meh usha-usha band ni sket:

Genre
Pop/Ballad
Members
Wan - songwriter/bass
Apit - songwriter/singer
Din - guitar
Hometown
Singapore
Record label
Snoots Music Group (SMG)
About
Young and talented musicians who have been creating waves on Youtube. Baron bros is another budding artist under Snoots Music Group (SMG).
General manager
Snoots Music Group
Press contact
Anggrik Promotions
Booking agent
Anggrik Promotions

ha sebelum mereka bergabung menjadi sbuah band, diorg nyanyi dekat youtube je. mcm artis malaysia kita skrang. smua nyanyi dekat youtube. ha tup tup skrang dh jadi artis fofular okeyh ! cthnya ana rafali, najwa latif.

sumpah aku ckp ngan korang aku mmg minat lagu diorg semua. alah lantak la korang nk ckp jiwang ke hape. tp klu korang dgr sure nk dgr lagi. lagu yg plg aku suka "luahan hati and tak kusangka tak kuduga" . ha korang pun perasan jugak kan artis malaysia kita pun PINJAM lagu diorg. kan fofular tu.

apapun aku takbik springg kat diorg sb ramai dok maki depa smua. yelah psl "tatoo" yg ada kat bdn diorg. diorg ttp truskn juga mnjadi seorang penyanyi. wah gituee ! meh usha-usha sket apa komen peminat-peminat mereka :)





 *NK TGK JELAS CLICK KAT GAMBA 

ha tu dia. kemain lagi diorang comment. klu blum dge lagu2 dier org g la dgr kat you tube. gerenti tak menyesal. HAHA. 

p/s: apit lu mmg hensem la. aish cair wa tgk. ok bai ! 

Wednesday, November 2, 2011

coretan untuk wanita

assalamualaikum.
tak jawab dosa

eh eh takda menda pun nk cerita. nak kongsi satu ayat ni dekat korang.  especially for girl out there :)


Dear girl


One day, when the guys you really like talk about sex in your conversation. That’s is not your MR RIGHT


Believe that the guys who are really interested with you, they don’t talk such think !


Not because they coward but, they afraid to lose you.


: )

p/s= renung-renungkan lah . ahah 

Friday, October 28, 2011

stereo hearts

assalamualaikum
tak jawab dosa :)

tiba-tiba suka lagu nie. agak-agak laki mana ea nk bagi lagu ni dkt aku. hamboi #berangancikkiahoi!


[Adam Levine]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every no-o-ote
Make me your radioAnd turn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
[Travie McCoy]
If I was just another dusty record on the shelfWould you blow me off and play me like everybody elseIf I asked you to scratch my back, could you manage that(unintelligible, but NOT "... read well, check it") Travie, I can handle thatFurthermore, I apologize for any skipping tracksIt's just the last girl that played me left a couple cracksI used to used to used to used to, now I'm over thatCause holding grudges over love is ancient artifacts
If I could only find a note to make you understandI'd sing it softly in your ear and grab you by the handsTo keep me stuck inside your head, like your favorite tuneAnd know my heart's a stereo that only plays for you
[Chorus]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every note
Make me your radioAnd turn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
Oh oh oh oh, oh oh oh oh, to my stereoOh oh oh, to sing along to my stereo
[Travie McCoy]
If I was an old-school, fifty pound boomboxWould you hold me on your shoulder, wherever you walk[ From: http://www.metrolyrics.com/stereo-hearts-lyrics-gym-class-heroes.html ]Would you turn my volume up in front of the copsAnd crank it higher every time they told you to stopAnd all I ask is that you don't get mad at meWhen you have to purchase mad D batteriesAppreciate every mixtape your friends makeYou never know, we come and go like on the interstate
I think finally found a note to make you understandIf you can hit it, sing along and take me by the handT' keep me stuck inside your head, like your favorite tuneAnd know my heart's a stereo that only plays for you
[Chorus]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every no-o-ote
Make me your radioTurn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
Oh oh oh oh, to my stereoOh oh oh oh, to sing along to my stereo
[Bridge]
I only pray you'll never leave me behindBecause good music can be so hard to findI'll take your head and hold it closer to mineThought love was dead, but now you're changing my mind
[Chorus]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every no-o-ote
Make me your radio'N turn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
Oh oh oh oh, to my stereoOh oh oh oh, to sing along to my stereo

Wednesday, October 26, 2011

kerja-kerja-kerja

assalamualaikum
tak jawab dosa.

okeyh apa khabar rakyat malaysia. aku tahu time ni korang mesti rasa mcm aish esok dh keje ?
alamak ! =.='
tp bg orang yg mcm aku nie, yg first time keje wlaupun satu hari. dh tahu letih dier mcm mana.
ari tu menteri bsr dtg dekat kantin pakcik aku. so dier perlukan orang utk tlg dier bungkus makanan.
dan2 time tu aku br je start cuti. ha trus excited nk keje. ye la first time.
ari jumaat mlm pakcik aku jemput aku kat rumah and tido dkt kantin.
pkl 3pg dh kene bgn.

kerja pun bermulalah, ha nak tahu keje aku apa. jap jap




ha tu dia. membungkus nasi ayam, 
apa sikit je kau ckp ? hamboi2! 1800 OKEYH.
wah besar tak tulisan dier. saja nk semua org tahu aku buat sebanyak tu. #belagak


adek wa pulak kene bungkus sup. padan muko eh. dh la paneh. tak sanggup aku bungkus sup. 


setelah penat menyiapkan kerja. kami pun apa lagi berehat la.
ha nmpak tak orang yg cekak pingang tu. tu dia SUPERMAK dekt kantin tu.
jaga anak smbil tu buat keje. terbaik !! tgh marah pekerja eh. padan muko kau habib. HAHA




last skali tanggalkn alas meja dekat dewan. tak byk pulak kn meja eh.
bak kata orang kat situ vvip duk 5 minit yo. kita berhias khemah and meja utk mereka berjam2. DUNIA-DUNIA 
selesai smua kerja pkul 6 lebih. penat dier tak hengat. ye ar kene kemas kantin pulak :)
takpe penat-penat pun enjoy. leyh gelak-gelak bagai,tido pun boleh. bilik air cond bhai. #batakgiler

p/s= lepas dpt gaji rasa bangga giler. first time dpt gaji. esok habis. jahanam ! HAHAHA 

Sunday, October 23, 2011

hobin jang hobin :)

assalamualaikum.
tak jawan dosa :)

okeyh rasa bertuah dan berbangga sejak semalam.
eceh tak boleh bla ayat den ha.
ye ar bertuah sbb ada org blanjo den tgk bola free.
lps tu berbangga sbb nogori den monang ha. masuk final la seyh #belagakgilanakmampus!
ha cuba tgk orang ramai beratur beli tiket. mcm final pulak #gmbardrorgorgygtgkbolaaritu



#nipulakgambardariphoneaku. gmbo tak cantek sb camera dier cikai


masuk-masuk je stadium trus cari tempat ddk.
perh ramai dier tak hengat. first time rasa mcm tgk MU lwn ARSENAL. #berangan
kemain lagi semangat org nogori.


sebelum mula kita tgk diorg warming up dulu.
masa ni penyokong sebok ha nyayi,sorak utk pasukan msing2.
ombak bgai. :)

bermulanya permainan yg sengit #sengitlasgt 
first half- gila kecewa. lmbat gile nk bertindak dgn ganasnya. kitaorg pulak bgai nk gila menjerit mcm orang gila

second half- pd mulanya sgt mengecewakan sebab T-TEAM dpt jaringkan gol yg pertama. 
tp n9 tak mengalah. teruskan berjuang dh akhirnya gol jugak. bukan 1 tapi dua. terbaik la lu shukor adnan. tiba tiba syg dia lebih. :DD

meh usha gambar yg tak byk pun.

nmpak tak mcm mana orang yg puas gila bila dh menang. 
smpai "double chin" terkeluar. HAHAHA






p/s= alhmdulilalh dpt jugk n9 ke final. buat terbaik ye N9. kalh kn ganu ye :) 

Friday, October 14, 2011

last semester. :)

assalamulaikum
tak jawab dosa :)

fuhhh. alhamdulilah. habis jugak diploma aku dekat UiTM MELAKA,LENDU
macam-macam peristiwa dan perasaan berlaku sepanjang aku dekat melaka nie.
takut-nangis-marah-geram senang cerita macam-macam ada la.

end of semester 5 - sedih tak bunyi dier ?
sedih la weyh. sapa tak sedih terpaksa tglkan KOTA LENDU yg dah 3 tahun aku menetap dekat situ.
lepas tu terpaksa tglkn mereka-mereka yang menyempurnakan hariku -sila muntah-
serius rindu gila dengan mereka-mereka ;(
especially -DOMT12345A-VILLA KALAI- dan mereka-mereka yg telah menjadi rakanku :))


taknk byk ckp. jom usha-usha gamba-gamba sepanjang aku berada dkt melaka :)
















































p/s: okeyh sumpah rindu korang. :(